Trăim într-o lume în care lucrurile se schimbă cu o repeziciune impresionantă. Google, principalul motor de căutare, face cam 9 update-uri de algoritmi în fiecare zi. De aceea interesul legat de funcționalitatea și performanța tehnică a unui site nu se termina în ziua în care acesta a fost lansat. Pentru a-l menține în parametrii optimi și a fi cu adevărat util afacerii, este nevoie întotdeauna de servicii de mentenanta WordPress.

Pentru a face un site să se încarce repede (de pe orice tip de dispozitiv ar fi folosit pentru accesare), să fie sigur pentru utilizatori, sa nu existe erori în pagina și să ofere o experiență de navigare cât mai bună, este nevoie de update-uri permanente, optimizare de pagini și mentenanță tehnica WordPress.

Foarte puțini proprietari de site-uri au competente tehnice și știu sigur ce au de făcut pentru a tine un site la zi. De aceea, angajarea unei agenții specializate, care să se ocupe de astfel de servicii este indispensabilă și are o menire bine stabilită.

Întrucât vrem sa va facem conștienți de importanța acestui tip de întreținere, vom oferi în cele ce urmează răspunsuri la trei întrebări de interes:

  • Ce este mentenanța pentru WordPress?
  • Ce implica mentenanța pentru site-uri WordPress?
  • De ce este mentenanța WordPress importantă?

Ce este mentenanta pentru WordPress?

Mentenanta unui site WordPress presupune o serie de acțiuni regulate de updatare, verificare și testare, care au ca scop depistarea și repararea erorilor și aducerea la zi a site-ului. Doar prin astfel de măsuri se pot remedia la timp probleme care pot afecta traficul și rankingul. Intervențiile au menirea de a menține sănătatea, siguranța și relevanța unui site.

La fel cum telefonul vostru de acum 2 ani nu mai este la fel de performant pentru aplicațiile nou lansate, la fel și site-ul vostru WordPress creat acum doi ani s-ar putea sa nu mai fie la fel de potrivit pentru tehnologia folosită de servere, motoarele de căutare și clienții voștri actuali. Iar serviciile de mentenanță tehnică au exact rolul de a va face aduce site-ul în prezent.

Ce implica mentenanta pentru site-uri WordPress?

Mentenanța unui site se realizeaza cu ajutorul unui plan de întreținere a performanței, care este aplicat regulat. Acest serviciu are scopul de a ține site-ul up-to-date. Și se poate realiza prin efectuarea periodica a unui audit al site-ului și implementarea unor plug-in-uri sau aplicații care să ajute la sesizarea și corectarea tuturor erorilor și neconcordanțelor.

Cele mai bune planuri de mentenanță WordPress includ monitorizare permanentă și backup-uri la zi. Pentru performanțe cât mai bune este nevoie de experiența unei persoane cu cunoștințe de web design și abilități tehnice specifice.

De ce este mentenanța WordPress importanța?

Wordspress este platforma open source cea mai apreciată, cu cei mai mulți utilizatori și cu posibilități uriașe de adaptare și personalizare. Însă pentru a o putea utiliza la capacitate maximă și a implementa noi caracteristici, fără riscuri și slăbiciuni, aveți nevoie de servicii de mentenanță.

Iată, pe scurt, de ce este întreținerea unei platforme WordPress atât de importantă:

  1. Pentru ca are nevoie de update-uri permanente

Așa cum afacerea voastră se schimbă pentru a tine pasul cu evolutia domeniului de activitate sau a economiei, tot așa și platforma online pe care vă promovați trebuie sa țină pasul cu evolutia tehnologica.

În zile noastre un site trebuie să se încarce repede, să dispună de conținut updatat și imagini optimizate, sa nu aibă pagini care nu duc nicăieri sau să sâcâie utilizatorii cu pop-up-uri și caracteristici care nu au niciun rost.

Serviciile de mentenanță pentru site-uri WordPress rezolvă exact aceste probleme și contribuie semnificativ la optimizare SEO și al un ranking mai bun.

  1. Pentru a o face mai sigură

Atacurile venite din partea hackerilor nu ocolesc pe nimeni, indiferent ca este vorba despre un site mai mic sau de o platforma foarte complexă si cunoscută.

Pentru a face față unor astfel de situații este bine sa luați măsuri de prevenție prin mentenanță. Updatările permanente oferite de dezvoltatorii platformei, template-urilor și de cei care asigura plugin-uri au tocmai menirea de a o menține cât mai sigură.

  1. Pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor

Principalul scop pentru care ați făcut un site este cu siguranța acela de a fi mai vizibili și a comunica mai bine cu clienții vostri. Dacă site-ul vostru se încarcă greoi, este plin de erori și oferă o experiență slabă, vizitatori și imaginea firmei pot avea de suferit. La fel și vânzările.

De aceea mentenanța site-urilor, care să fie realizata profesionist și cu responsabilitate, poate fi o cale pentru a da un boost afaceri voastre.

Concluzie

Dacă aveți un site pe o platformă WordPress, serviciile de mentenanță WordPress sunt absolut necesare pentru a va susține cât mai bine afacerea și interesele. Fie ca optati pentru un plan lunar de mentenanță, fie pentru unul trimestrial, alegerea este una bună, menită sa va ajute să vă prezentați mereu bine în fața clienților și să le oferiți o experiență la care sa își dorească sa revină cât mai curând.