Noutatea celor de la Google pentru 2019 este introducerea campaniilor de Shopping și la noi în țară. Scopul acestora este de a promova produsele, de a crește volumul de trafic spre site și de a găsi potențiali clienți mai relevanți.

Pentru început, va trebui să trimiteți celor de la Google datele despre produsele dvs., prin Google Merchant Center, și să creați o campanie în Google Ads. Apoi campania va fi folosită pentru a crea anunțuri în acele locuri în care potențiali clienții pot vedea ceea ce vindeți. Utilizatorilor le este afișată o fotografie a produsului, împreună cu titlu, preț, numele magazinului și multe altele. Aceste anunțuri le prezintă clar utilizatorilor produsul pe care îl vindeți înainte ca ei să dea click pe anunț.

Avantaje:

  • Puteți găsi potențiali clienți mai interesați dacă prezentați informații despre produse direct în anunțuri, pentru a-i ajuta pe utilizatori să ia decizii de cumpărare mai informate. În acest fel, veți crește probabilitatea unei achiziții de pe site-ul dvs.
  •  Gestionare simplă și axată pe vânzare a campaniilor: în loc de cuvinte cheie se folosesc atributele de produse definite în feed-ul de date din Google Merchant Center, cu scopul de a afișa anunțurile lângă rezultatele căutărilor relevante.
  • Prezență mai extinsă: pentru o anumită căutare a utilizatorului pot apărea mai multe dintre anunțurile dvs. Dacă ambele sunt relevante, Shopping Ad-ul și anunțul text pot apărea simultan. Ca atare, vă puteți dubla acoperirea pentru fiecare căutare. Iar dacă vă afișați și organic, cu atât mai bine.
  • Rapoarte eficiente și date competitive: vedeți performanțele produselor la orice nivel de detaliere. De exemplu, puteți vedea câte click-uri înregistrează o anumită marcă, prin simpla filtrare a produselor afișate. Utilizați datele de analiză comparativă pentru a obține informații despre mediul de concurență.

Cum funcționează campaniile și anunțurile?

Shopping Ads-urile folosesc date despre produse existente în Google Merchant Center (nu cuvinte cheie) pentru a decide cum și unde să se afișeze. Datele despre produse pe care le trimiteți prin Google Merchant Center conțin detalii despre produsele pe care le vindeți. Aceste detalii atunci sunt asociate căutarii unui utilizator cu anunțurile, astfel încât să se afișeze produsele cele mai relevante.

Costul:

Asemenea celorlalte formate, anunțurile participă la o licitație, însă veți plăti numai atunci când cineva interacționează cu acestea într-una dintre modalitățile de mai jos:

  • utilizatorul dă click pe un anunț care duce direct la pagina de destinație a site-ului dvs.;
  • utilizatorul dă click pe un anunț care duce la o pagină de destinație găzduită de Google pentru produsele dvs.
    Această sumă poartă numele de cost-per-click (CPC). Atunci când creați campania de Shopping, decideți cât sunteți dispus să plătiți pentru fiecare click. Veți plăti numai suma minimă necesară pentru a vă clasa pe poziția imediat superioară următorului advertiser. De multe ori, veți plăti o sumă mai mică decât cea licitată maximă.
  • Shopping Ads-urile pot apărea simultan cu anunțurile text, pentru a avea cumpărătorii acces la toată gama de produse care corespund căutării lor. Aceasta înseamnă că utilizatorii pot găsi cea mai potrivită variantă înainte de a da click pentru a face o achiziție, lucru care vă poate ajuta să finalizați vânzarea.

Link-uri directe:

Dacă aveți activate link-urile directe, utilizatorii care vă folosesc aplicația vor fi direcționați către conținutul dvs. în aplicație din anunțurile afișate în rețeaua de căutare, rețeaua de display și cele pentru shopping. Dacă doriți să activați link-urile directe pentru aceste campanii, creați link-uri în aplicație pentru Android și link-uri universale pentru iOS, apoi activați Google Analytics pentru Firebase astfel încât să urmăriți conversiile în aplicație.