Dacă ar acorda doar 15 minute să consume conținut, 66% dintre oameni ar prefera să vadă ceva frumos proiectat față de ceva simplu și banal. Designul site-ului tău web este o parte importantă a prezenței afacerii tale în online. Pentru a construi un site web mai bun pentru afacerea ta, trebuie să înțelegi importanța designului web.

În aceast articol, vom discuta de ce design-ul este important și îți vom oferi șapte elemente de design pe care trebuie să le aibă site-ul tău.

1. Prima impresie

Când publicul tău îți vizitează site-ul, acesta le oferă prima impresie despre afacerea ta. Îți vor judeca afacerea în câteva secunde. În aceste câteva secunde, vei dori să ai un impact pozitiv asupra publicului tău.

Dacă site-ul web nu pare atrăgător sau pare depășit, publicul își va forma imediat o impresie negativă despre afacerea ta.

Designul web este important pentru că are impact asupra modului în care publicul percepe brand-ul tău. Impresia pe care o faci îi poate determina să rămână pe pagina și să afle despre afacerea ta sau să părăsească pagina și să apeleze la un concurent.

Un design web bun te ajută să păstrezi avantajele la tine în site.

 2. Te ajută pentru strategia SEO

Multe elemente și practici de web design influențează modul în care publicai conținut pe site-ul tău, ceea ce la rândul său afectează modul în care site-ul tău este indexat. Acesta este un lucru pe care nu-ți poți permite să îl încurci. Dacă elementele fundamentale de SEO din pagină nu există sau nu sunt puse unde trebuie, te vei confrunta cu o luptă permanentă pentru vizibilitate din start.

În afară de modul în care conținutul este publicat pe site-ul tău web, anumite elemente de design web pot afecta direct SEO în sine. Design-ul web poate fi dificil de înțeles dacă nu ești familiarizat cu modul în care funcționează, dar pentru a simplifica puțin explicația, gaândește-te astfel: codul tău trebuie să fie SEO-friendly.

Cel mai bun mod de a te asigura că sunt folosite practicile de proiectare web adecvate (și că vei avea vizibilitatea ulterioară în motoarele de căutare) este să apelezi la o agenție de web deisgn care știe ce face.

 3. Creează impresii pentru viitori clienți

Oamenii își formează o părere despre modul în care îi vei trata, pe baza felului în care arată site-ul tău. Design-ul paginii tale le oferă o perspectivă asupra modului în care tu îți vezi publicul. Dacă nu depui niciun efort în proiectarea site-ului web, publicul știe că nu vei depune eforturi nici în a-i ajuta.

Poți privi site-ul ca un reprezentant al serviciului pentru clienți. Dacă el este luminos, modern și primitor, publicul se va simți mai binevenit pe pagina ta. Vei da impresia că ești deschis și primitor pentru noii oameni care te vizitează.

De asemenea, un site învechit și neatrăgător face ca afacerea ta să pară rece și îndepărtată. Oamenii nu doresc să colaboreze cu o afacere care nu le lasă o primă impresie bună.

Design-ul web este fața digitală a afacerii tale. Dacă cineva a intrat în locația ta fizică, nu dorești o față prietenoasă care să-i salute și să-i facă să se simtă bineveniți?

Un design web actualizat și modern este echivalentul unei fețe prietenoase care salută noii vizitatori.

 4. Construiește încrederea audienței tale

Oamenii nu au încredere în site-urile web slab concepute.

Dacă văd design-ul slab sau informațiile par depășite, nu vor avea încredere în site-ul tău și implicit în produsele sau serviciile pe care le oferi. Este posibil să vadă site-ul ca fiind șters sau umbrit, deoarece nu ai un design web actualizat.

Pe de altă parte, un site profesionist semnalează încredere pentru publicul tău. Este important să creezi încredere astfel încât publicul să rămână pe site-ul tău. Când vizitatorii rămân pe site mai mult timp, creezi mai multe oportunități pentru afacerea ta.

 5. Concurența ta o face

Poate cel mai convingător argument dintre toate, dacă aveți nevoie de un motiv pentru care design-ul web este important, iată-l:

Concurenții tăi utilizează deja design-ul web.

Dacă vrei să rămâi în concurență cu aceștia și să ieși în evidență, ar trebui să te preocupe web design-ul.

Dacă ai un site vechi și de calitate scăzută, competitorul tău te va întrece. Site-ul lor bine proiectat va avea performanțe mai bune decât site-ul tău web. Asta înseamnă că vei pierde oportunitățile de business. Ei vor atrage mai mulți clienți către pagina lor, deoarece pagina lor este mai atrăgătoare.

Când concurezi cu alte companii, în general, ai aceleași servicii și prețuri similare. Ai nevoie de acel lucru care îți va face afacerea să iasă în evidență față de restul.

Un site web bine conceput este o oportunitate pentru afacerea ta de a-ți prezenta caracteristicile unice. Arată publicului de ce ar trebui să te aleagă în detrimentul concurenței.

 6. Consecvență

Când încerci să atragi noi oportunități pentru afacerea ta, vrei să îți construiești marca, publicul să se familiarizeze cu brandul tău, astfel încât să te aleagă atunci când sunt gata de conversie. Modelele web online sunt importante deoarece ajută la crearea de consecvență pe pagina ta.

Trebuie să ai aceleași fonturi, stiluri și șabloane pe fiecare pagină de pe site. Dacă ai un design diferit pe fiecare pagină, acest lucru va face ca site-ul să pară neprofesional. De asemenea, este mai dificil să obții recunoașterea mărcii, deoarece publicul tău nu știe ce culori să asocieze cu marca ta.

Dacă site-ul nu este consecvent, oamenii vor pleca de la tine la un alt site, care pare mai profesionist. Prin crearea de consecvență, păstrezi mai departe clienții pe pagina și îi familiarizezi cu afacerea. Vei obține mai multe oportunități de conversie și conversii atunci când reproiectezi site-ul în funcție de aceste elemente cheie.