Găzduirea site-ului tău chiar este importantă în clasificarea lui, așa că trebuiesc reținute toate aspectele menționate.

Optimizarea SEO are ca țintă expunerea site-ului tău pe motoarele de căutare. Astfel alegerea pentru un furnizor de găzduire, poate anula șansele de expunere, sau amplifica expunerea.
Deși alegerea de găzduire are un efect subtil în clasificarea motoarelor de căutare, situația unei găzduiri nu modifică clasificarea unui site. Alegerea poate ajuta să nu se ajungă pe un server greșit.


Clasificarea căutărilor tale împreună cu baza clienților depind în totalitate de găzduirea site-ului tău. Scopul acestui articol este să ofere o perspectivă detaliată a acestor factori de influență.

1. Timp de nefuncționare și de funcționare:

Poate că acesta este cel mai important factor de luat în considerare. Cât de mult timp serverul nu este online, timpii de nefuncționalitate determină un site să pară de neîncredere și este vina găzduirii.

Timpul de nefuncționalitate afectează rezultatele căutărilor pe cuvintele cheie introduse în site-ul tău.

Motoarele de căutare nu vor dori să ofere un rezultat al unui site instabil și de neîncredere. Sunt momente când timpii de nefunctionalitate sunt imposibil de evitat. Când un procentaj imens de funcționalitate este garantat de o gazdă, de cele mai multe ori înseamnă, că site-ul este capabil să fie accesat.

Prea mult timp de nefuncționalitate afectează clasificarea SEO.

2. Viteza:

Viteza oricarei pagini virtuale este crucială. Oamenii abandonează anumite site-uri deoarece pagina lor se încarcă și se deschide foarte greu. Nu numai că utilizatorii vor evita site-ul tău, dar va fi afectată și clasificarea pe motoarele de căutare.

Un site care este de obicei încet și le oferă utilizatorilor dificultăți la accesare, nu va avea aceeași clasificare când va fi comparat cu un site care se încarcă mai repede. Anumite firme s-ar putea să nu aibă servere competente și suficient de puternice pentru a face funcționale anumite pagini web. Aceasta poate duce la o diminuare a clasificării unui site.

Există mijloace care te ajută să măsori timpul de incărcare al unui server. Ele sunt Pingdom, Google Page Speed Tool si GT Metrix.

3. Shared hosting:

Serverele dedicate sunt autentice atît timp cît se poate controla ce se intîmplă pe site-ul tău. Viteza este de asemeni bună, atît timp cît esti singurul utilizator pe server. Serverele împărțite sau găzduirea, pe de o parte, afectează clasificarea SEO.

Găzduirea divizată este împotriva eticii SEO afectând desigur și încărcarea paginii. Spam-urile sunt predominante în găzduirea împărțită. Ele afectează abilitatea de a fi de încredere și scalabilitatea. cât si parametrii de securitate ai site-ului. Aceasta este o amenințare la clasificarea SEO.

4. Securitatea

Utilizatorii doresc un site securizat. Google dorește numai site-uri cu acces securizat, deoarece contribuie la construcția internetului ca fiind un spațiu mai sigur. Aceasta este de fapt o găzduire securizată. Cât de bună este găzduirea dorită de a fi folosită? Cât de rigide sunt măsurile lor de securitate? Este important să se răspundă la aceste întrebări.

5. Conștientizarea

Este important ca platforma de hosting să înțeleagă ce înseamnă SEO și ce reguli trebuie urmate. Dacă nu știe ce face, poate să te împiedice să ai un rank mai bun și nici măcar să nu realizeze că face asta. Un exemplu este când o firmă de hosting oferă acces total utilizatorilor, doar pentru a evita instalarea unor plug-inuri, deoarece platforma lor nu permite acest lucru. Este de preferat ca firma de găzduire să înțeleagă SEO și să nu afecteze ranking-ul.

6. Distanța

Deoarece semnalele sunt transmise și acest lucru are nevoie de timp, este important pentru utilizatori să fie la o distanță rezonabilă, pentru că serverele pot deveni mai lente pe măsură ce distanța crește. Totuși, pentru scopul proximității, sunt anumite servicii de găzduire care pot conecta utilizatorii prin folosirea serverelor care sunt mai apropiate de clienți.

7. Locația

Locațiile site-urilor sunt accesate de motoarele de căutare înainte ca rezultatele cele mai potrivite să fie prezentate. Dacă o căutare online este din Canada, de exemplu, primele rezultate care apar vor fi cele din Canada. Sunt indicatori care determină locația unei gazde speciale. Unul din aceștia este adresa IP, așa cum sunt repartizate pe baza locațiilor. Deci, dacă site-ul online face referire la produse sau servicii, pentru oameni dintr-o anumită țară, este indicat să se caute o găzduire în acea țară, iar când rezultatele site-ului sunt afișate, acesta să fie propulsat mai sus.

8. Politicile impuse

Numărul politicilor impuse de platforma de găzduire, este vital. Un exemplu sunt politicile HTTPS/SSL. Mulți utilizatori au conștientizat riscul asumat când se confruntă cu servere de genul http://. Un site de o astfel de natură nu este securizat, iar acesta și sursa browserului comunică printr-o cale nesigură, informația furnizată putând fi ușor accesată din exterior. Utilizatorii sunt liniștiți având un cod securizat al http://. Asta însemnând invariabil, dacă o gazdă nu suportă un certificat SSL, este menită să afecteze baza utilizatorului și rating-ul unui astfel de site.

9. Rezerva

O platformă de găzduire foarte bună are inclus serviciul de back-up. Acest lucru reduce costurile, pentru a se evita plata separată a serviciului. Eșecul unei componente hardware și chiar nefunctionalitatea pot determina pierderea datelor. Abilitatea lor de a fi salvate, poate scuti de mult stres și o repornire care nu este necesară. Începerea de la zero va afecta clasificarea SEO.

10. Feedback sau Suport:

Sunt câteva ocazii când este nevoie să se apeleze la firma de găzduire pentru ajutor. Aceasta este posibilă ca un motiv pentru defecțiuni tehnice sau chiar întârzierea timpului de nefuncționare. Obținerea de feedback poate fi ulterior o problemă, deoarece unele firme sunt mai lente în soluționarea unei plângeri, afectând chestiuni care ar fi fost corectate mai devreme, cât și clasificarea SEO.

Este necesar să se adauge că serverul gazdă nu este unicul determinant al unui bun SEO. Totuși, găzduirea online joacă un rol vital deoarece poate nărui alte șanse. Alți factori care afectează clasificarea SEO și care nu se leagă de găzduire sunt cuvintele cheie. Acestea sunt cuvinte pe care oamenii le tastează într-un motor de căutare, când verifică un tip de produs oferit de un site.